Συνταγές
Κάστανα ψημένα με χοντρό αλάτι !!! Δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα.
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει το πόσο εύκολα καθαρίζονται και η νοστιμιά τους κάνει την διαφορά.
Το κάνουμε πάντα κατ’ αυτόν τον τρόπο που σας παρουσιάζω.
Χαράζουμε τα κάστανα, τα βάζουμε σε καυτό νερό τρία λεπτάμε μία κουταλιά χοντρό αλάτι. (Όχι περισσότερο).
Βάζουμε χοντρό αλάτι σε ταψάκι και τα τοποθετούμε με την χαρακιά επάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις 20 λεπτά περίπου, (εδώ στην τζακόσομπα).
Δεν γίνονται αλμυρά το ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ και το αλάτι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε κι,άλλα κάστανα.
*Ψημένα ξεφλουδίζουν πάντα ολόκληρα χωρίς αλάτι βρασμένα είναι θέμα.
Ορίστε παρέα ζεστά – ζεστά.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Ένα ιδιαίτερο κέρασμα – νόστιμα σοκολατάκια κάστανο – νηστίσιμα .
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό κάστανα βρασμένα
-2 σοκολάτες κουβερτούρα υγείας 125 γραμμάρια η καθεμία
-2 κτσ. λάδι ελαφρύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν αφού πρώτα τα έχετε κόψει από πάνω με ένα μαχαίρι και τα βράζετε στο νερό με μία κουταλιά ζάχαρη.
Τα καθαρίζετε με ένα μυτερό μαχαίρι και με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
Θέλουμε να είναι ολόκληρα τα κάστανα και για να έχουμε επιτυχία τα καθαρίζουμε καυτά.
Οταν κρυώσουν, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το λάδι.
Με ένα κουταλάκι βουτάμε τα κάστανα μέσα στην σοκολάτα .
Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ψησίματος και τα φυλάμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Μπορείτε να τα φυλάξετε και στην κατάψυξη και να βγάλετε πέντε λεπτά πριν σερβίρετε.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.