Συνταγές
Ωραιότατο και λαχταριστό γεύμα ότι πρέπει για το καιρό τώρα – φασόλια χάντρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 πακέτο φασόλια κατεψυγμένα
-1 μέτριο κρεμμύδι
-2 σκελίδες σκόρδου
-1 ποτ. κρασιού λάδι
-1 πιπεριά Φλωρίνης
-ντομάτα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
-μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα φασόλια. Σκεπάζουμε με ζεστό νερό και κλείνω την χύτρα.
Βράζουμε για 10 έως 15 λεπτά.
Ανοίγουμε την χύτρα. Προσθέτουμε την σπιτική ντομάτα (εγώ έβαλα και πολτό κόκκινης πιπεριάς δικό μου), τον μαϊντανό, αλάτι, κύβο λαχανικών, και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Όταν ανοίξουμε την χύτρα προσθέτουμε την ρίγανη.
Τα συνοδεύουμε με πιπεριές πικάντικες, κολοκυθάκια τηγανητά, τζατζίκι και αγγουροντομάτα.
Η συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Νόστιμη και χορταστική σαλάτα με τρία είδη φασολιών και μαϊντανό
Υλικά (για 4 άτομα)
-1 φλιτζάνι φασόλια άσπρα βρασμένα
-1 φλιτζάνι φασόλια χάντρες βρασμένα
-1 φλιτζάνι φασόλια κόκκινα βρασμένα
-1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
-½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα (προαιρετικά)
-1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε κομματάκια
-½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
-χυμό από ένα λεμόνι
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τον μισό μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.