Συνταγές
Νόστιμες και εύκολες πιτούλες για να τις απολαύσει όλη η παρέα
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
1) ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση :
700γρ ζυγούρι
700 μοσχάρι
700 χοιρινό
άπαχα κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε 1 κιλό κρεμμύδια,τα τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τα κρέατα,τα γυρνάμε με τα κρεμμύδια και μετά προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ,μπαχάρι και νερό και τα βράζουμε όλα μαζί
Όταν βράσουν βάζουμε 5 αυγά και 1φλ καφέ πλυμμένο ωμό ρύζι
Για το φύλλο
1200γρ αλεύρι, 570γρ νερό ,30γρ λάδι ,30 γρ ξύδι και 20γρ αλάτι για 11φυλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ταψί 40 εκ
3 φύλλα κάτω
1 προψημένο
1 φύλλο για τον κόθρο
Μισή γέμιση
2 προψημένα για την μέση
Υπόλοιπη γέμιση
4 φύλλα επάνω!
2) ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ 12+12ΧΕΙΡΟΠΟΊΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
ΥΛΙΚΑ
Γιά την ζύμη:
500γρ αλεύρι,240γρ νερό,15γρ λάδι 15γρ ξύδι για 4 φύλλα των 190γρ!
Για την κρέμα:
2κιλά γάλα πλήρες( ή αγελαδινό φρέσκο) 700 γρ ζάχαρη,1.5 φλιτζάνι του τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι,4 αυγά και 1κσ φυτίνη
Για το σιρόπι:
1κιλό νερό, 1κιλό ζάχαρη, 1 κουτάλι μέλι(στο τέλος) και λίγο λεμόνι
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε πολύ 2 φύλλα (ένα ένα) τα κόβουμε σε 6 ίσα με το πυρέξ και τα βάζουμε τεντωμένα κάτω στο ταψί και έτσι γίνονται 12.
Βουτυρώνουμε ταψί και φύλλα με φρέσκο αγελαδινό βούτυρο.Ψήνουμε αυτά τα 12 φύλλα.
Βάζουμε την γέμιση.
Ανοίγουμε άλλα 2 φύλλα τα κόβουμε σε 6 ίσα με το πυρέξ,έτσι γίνονται 12 ,βουτυρώνουμε χαράζουμε και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 1.5 ώρα (αναλόγως τον φούρνο) και βάζουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γαλακτομπούρεκο
Η κρέμα ήταν πολύ και έφτασε να γεμίσουμε τα τριγωνάκια και να κάνουμε και τρίγωνα πανοράματος με κρέμα γαλακτομπούρεκου
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.