ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα σε σκόνη
1/3 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
2 μεγάλα αβγά
½ κ.γ. τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
2/3 της κούπας ζάχαρη καστανή
4 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.γ. εσάνς βανίλια ή 3 βανιλέττες
Για την επικάλυψη
50γρ. βούτυρο λιωμένο
¼ της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι κατάλληλο για μάφινς και τοποθετούμε τα χαρτάκια μέσα στις θήκες. (Αυτά τα βρίσκουμε εύκολα σε μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών).
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά, προσθέτουμε και το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λάδι και τέλος την βανίλια.
Μοιράζουμε στη φόρμα για τα μάφινς και φροντίζουμε να γεμίζουμε τα χαρτάκια μέχρι το 1/3 του ύψους τους. Τα μάφινς είναι έτοιμα περίπου σε 15-20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, όταν εισχωρούμε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο μείγμα που ψήνεται και αυτή βγαίνει χωρίς να έχουν κολλήσει επάνω της υπολειμματα.
Ενώ ψήνονται τα μάφινς βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο και ψηλό μπολ. (ψηλό τόσο ώστε να χωράει μετά ένα από τα μάφιν που έχουμε φτιάξει. Ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη και την βάζουμε σε ένα ταψάκι. Βγάζουμε τα μάφινς από το φούρνο και τα βουτάμε ζεστά για 4-5 δευτερόλεπτα μέσα στο βούτυρο και αμέσως τα ρολάρουμε στο ταψάκι με την κανέλα και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν…. απολαμβάνουμε…!