Συνταγές
Νοστιμότατη τάρτα με κρέμα, μήλα και γλυκό κεράσι – Νηστίσιμη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mina Rizou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη (με τη ζύμη αυτή φτιάχνω Τάρτα /Πάστα Φλόρα κ μπισκότα) :
500 γρ αλεύρι γοχ + 1 φακελάκι μπέικινγκ
250 γρ βούτυρο /μαργαρίνη / 230 ml σπορέλαιο
250 γρ ζάχαρη (εγώ 200 καστανή)
2 αυγά (σήμερα τα αντικατέστησα με 2 μπανάνες)
2 βανιλίνες ή 1/2 κγ κανέλλα ή ξύσμα ή και συνδυασμό τους (εγώ κανέλλα κ ξύσμα)
* Σήμερα πρόσθεσα κ μερικά cranberries
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζύμωνουμε ελαφρά όλα μαζί, βαζουμε τη ζύμη 1/2 ώρα στο ψυγείο, άνοιγουμε 1 φύλλο ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες με τη βοήθεια του πλάστη, το βαζουμε στη φόρμα (ντυμένη με τη 1 λαδόκολλα) κ κοβουμε όση ζύμη περίσσευε (την βαζουμε στην κατάψυξη κ θα γίνει μπισκότα)
Όσο η ζύμη ήταν στο ψυγείο, φτιαχνουμε την κρέμα για να κρυώσει
Κρέμα :
2 κούπες γάλα (σήμερα αμυγδαλόγαλα)
3 γεμάτες κσ κορν φλάουρ /νισεστέ /άνθος
Γλυκαντικό της επιλογής μας (εγώ έβαλα 2 κσ μέλι στο τέλος)
1 ξυλάκι κανέλλας
* Αν θέλετε, προσθέτετε 1 κσ βούτυρο ή μαργαρίνη. Εγώ συνήθως δε βάζω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρύπάμε την τάρτα με 1 πηρούνι, τη γέμιζουμε με την κρέμα, βαζουμε μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες κ την ψησιμο στους 180.
Στο φούρνο του σπιτιού στα 30′ είναι έτοιμη – στο σημερινό φούρνο χρειάστηκαν 40′
Όταν την έβγαλα, έριξα εδώ κι εκεί γλυκό κεράσι κ πασπάλισα με λίγη άχνη κ κανέλλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mina Rizou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Δοκιμάστε το!! Κέικ με μήλα!! -Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλιά μπέικιν
4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει
4 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη + γάλα + λάδι +κανέλα+ γαρίφαλο +μπεικιν+αλεύρι + μήλα βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για 40-45 λεπτά στις 180.
Μπορούμε να το φάμε σκέτο ή να του ρίξουμε ζάχαρη άχνη ή να βάλουμε επικάλυψη. Εμείς στο μισό βάλαμε ζάχαρη άχνη και στο άλλο μισό έφτιαξα με το μάτι. 3 κουταλιές σούπας γάλα, 3 κουταλιές μερέντα, 1 κουταλιά σπορέλαιο, 2 κουταλιές τρούφα σοκολάτα τα ζέστανα να γίνει ρευστό το μείγμα το άπλωσα με ένα κουτάλι και πασπάλισα με λίγο φιστίκι ( αράπικο χωρίς τη φλούδα αυτό βρήκα μπροστά μου)