Συνταγές
Νηστισιμο κέικ με άρωμα από μαχλέπι και μαστίχα πάνω ένα αρωματικό γλάσο μανταρινιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eliza Mavromati – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η δοση ειναι για μικρο φορμακι αν θελετε το κανονικο διπλασιαστε!Βουτηρωνω και αλευρωνω το φορμακι
Σε ενα μπωλ ριχνω μιση κουπα ελαιολαδο μιση κουπα πορτοκαλοζουμο μιση κουπα γαλα αμυγδαλου ενα κουταλακι του γλυκου μαστιχα σε σκονη ενα κουταλακι του γλυκου μαχλεπι μια βανιλια μιση κουπα αχνη ζαχαρη ανακατευουμε και προσθετουμε μια κουπα κοφτη ψιλο σιμιγδαλι μαζι με ενα κουταλακι του γλυκου μπεικιν και αλλες 2 κουπες φαρινα
ανακατεβουμε και ριχνουμε στο φορμακι ψηνουμε στους 180 βαθμους για 45 περιπου λεπτα αναλογα με τον φουρνο
ΠΡΙΝ ξεκινησετε το ανακατεμα στο κεικ θα κανετε ενα ελαφρυ σιροπακι ενα τεταρτο της κουπας ζαχαρη μαζι με ενα τεταρτο της κουπας νερο θα το βρασετε 2 λεπτακια και θα το βαλετε στο ψυγειο να κρυωσει για να το ριξετε κουταλια κουταλια πανω απο το ζεστο κεκακι.
Στιβετε ενα μανταρινακι μικρο και ριχνετε μεσα αχνη ζαχαρη περιπου 5 κουταλιες να γινει πυχτος χυλος και λιγο απο το ξυσμα μεσα και το περιχυνετε απο πανω να πιασει κρουστα μολις κρυωσει
Εδώ θα βρείτε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Η Συνταγή είναι από Eliza Mavromati – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.