Συνταγές
Εξαιρετικό νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 ml χυμό πορτοκαλι
2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
200 γρ ζάχαρη
1,5 κς ξυδι
1 κγ σόδα
1,5 κς λικέρ
1 πρεζα αλάτι
200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 ml σπορέλαιο
3/4 ποτήρι νερού νερό
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
450 γρ αλεύρι γοχ
Επικάλυψη
200 γρ μέλι
1 βαζάκι ταχίνι με κακάο (ή ταχίνι σκέτο και 200 γρ κουβερτούρα λιωμένη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά της επικάλυψης όλα μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη
Κοσκινιζουμε αλεύρι και μπέικιν
Προθερμαίνουμε το φούρνο
Ανακατεύουμε με σύρμα τη ζάχαρη ,λάδι , ξυδι , λικέρ,αλάτι και ξύσμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Στο χυμο ανακατεύουμε τη σόδα ( προσοχή φουσκώνει) και τη βάζουμε στο μείγμα
Ύστερα βάζουμε το νερό & σιγά σιγά το αλεύρι
Ρίχνουμε και τη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε με σπάτουλα
ψηνουμε σε προθερμασμένο στους 170 για μισή ωρα
Μόλις κρυώσει το αλοιφουμε με την επικάλυψη
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για εύκολο, γρήγορο, σοκολατένιο και πολύ πολύ νόστιμο σοκολατένιο κέικ
Υλικά
60 γρ. βούτυρο
220 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
240 γρ. γάλα πλήρες
1 κ.γ. βανιλίνη
1/2 κ.γ. ginger σε σκόνη
190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γρ. κακάο καλής ποιότητας
1/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 22×12 και ύψος 7 εκατοστά. Σε ένα μεγάλο μπολ αφρατεύουμε το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα, έπειτα προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο και λείο, περίπου 3′.
Ενσωματώνουμε πρώτα το αυγό και μετά το γάλα και τη βανίλια. Μη σας ανησυχεί αν το μίγμα δείχνει ανομοιογενές. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα κοσκινίζουμε (αλεύρι, ginger, κακάο, σόδα, baking powder, αλάτι). Τα προσθέτουμε απαλά στο αφράτο μίγμα. Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 60-70′.
Αποσύρουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15′ σε μια σχάρα και ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!