Συνταγές
Μοναδικό νηστίσιμο κέικ λεμόνι – ιδιαίτερα νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Για το κέικ:
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
300 γραμ. ζάχαρη
330 ml λεμονάδα με ανθρακικό
70 γραμ. νερό
200 γραμ. ηλιέλαιο
1 βανίλια κάψουλα
1 κουτ. γλ. μπεικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα – βάλαμε το ξύσμα από ένα λάιμ και ένα κίτρινο λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
Ζάχαρη άχνη κατά βούληση
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς κελσίου.
Στο κάδο του μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το αλάτι, την βανίλια, την ζάχαρη, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την λεμονάδα, το νερό, το ξύσμα, και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το Μπεικιν Πάουντερ, στο τέλος, ανακατεύοντας, ελαφρά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα, και την χτυπάμε μερικές φορές πάνω στον πάγκο, για να φύγει ο αέρας.
ψήνουμε το κέικ μας στην χαμηλή σχάρα του φούρνου, για 45 με 50 λεπτά.
Σημειώσεις:
Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι, στο κέικ.
Αν η λάμα βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο.
Αν η λάμα βγει λερωμένη με ζύμη, θέλει περισσότερη ωρα ψήσιμο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως, και μετά ξεφορμάρουμε.
Αχνίζουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!