Συνταγές
Συνταγή ιδανική για τη νηστεία – μεθυσμένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Yλικά
1 νεροπότηρο μπύρα
2 νεροπότηρα σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
800 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια ινδοκάρυδο
100 γραμμάρια καρύδια
1 μαρμελάδα του εμπορίου
ξύσμα απο ένα λεμόνι
για το σιρόπι
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό, και βάζουμε την κατσαρόλα να ζεσταθεί το νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε την μπύρα, το σπορέλαιο, το μπέικιν, το ξύσμα λεμονιού, μία κτσ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με τα χέρια μας έως ότου να γίνει μια ζύμη. Κατόπιν, παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη με τα χέρια μας και την πλάθουμε σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και το πιέζουμε με τα χέρια μας να πλατύνει. Βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα στο φύλλο ζύμης στο πιατάκι και από πάνω από την μαρμελάδα ένα κομμάτι καρύδι.
Διπλώνουμε την ζύμη, κλείνοντας έτσι την μαρμελάδα και το καρύδι σε αυτήν. Με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι κόβουμε την περίσσεια ποσότητα ζύμης από το φύλλο. Βάζουμε τα γλυκάκια σε μία λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
Βγάζουμε τα γλυκά από το φούρνο και βυθίζουμε τα γλυκά στο κρύο σιρόπι για 3 έως 4 λεπτά. Κατόπιν, τα βουτάμε και τα πασπαλίζουμε στο πιάτο με το ινδοκάρυδο.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.