Συνταγές
Απλά δοκίμασε το! Νηστίσιμο πορτοκαλένιο κέικ με καρύδα και γκαζόζα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτό το κέικ έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα! Είναι τόσο νόστιμο και αφράτο που δεν το πίστευα. Με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού καθώς και ινδοκάρυδο και η γεύση του είναι από άλλο πλανήτη! Μην κάνεις το ίδιο λάθος με εμένα και καθυστερήσεις να το φτιάξεις!
Υλικά
200 γρ ζάχαρη
200 ml αραβοσιτέλαιο
200 ml γκαζόζα ή Sprite
200 ml χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
100 γρ ινδοκάρυδο
450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
125 γρ κουβερτούρα
100 ml φυτικό γάλα (αμυγδάλου, σόγιας κτλ)
Φουντούκια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή μας, διαλύοντας την ζάχαρη στο λάδι σε ένα μπολ. Έπειτα, προσθέτουμε την γκαζόζα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα ενώ ενσωματώνουμε και την καρύδα και το αλεύρι.
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και δουλεύουμε.
Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα σε μαγειρική φόρμα 26 εκατοστών για κέικ που έχουμε προηγουμένως περάσει με μαργαρίνη και αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι το εσωτερικό του κέικ. Συγκεκριμένα θα πρέπει αυτό να είναι στεγνό όταν το βγάζουμε.
Συνεχίζουμε με το γλάσο. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα σε μπεν μαρί.
Τέλος, περιχύνουμε το γλάσο πάνω από το κρύο κέικ και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.
Έτοιμο και αυτό το νηστίσιμο κέικ μας! Η γεύση του δεν υπάρχει! Καλή απόλαυση!
Δες βήμα βήμα τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!