Συνταγές
Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού όλο αρώματα.
Η Εκτέλεση είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
480γρ. αλεύρι
2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 βανιλίνη
300γρ. ζάχαρη
400γρ. χυμός πορτοκάλι
200γρ. ηλιέλαιο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινιζουμε σ ενα μπολ αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την μαγειρική σόδα.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε, μόλις ομογενοποιηθούν τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε για 30”..
Λαδωμένο ταψί ή φορμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 45′-50′ λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε, αν το επιθυμούμε, με άχνη και σερβίρουμε.
Μπορούμε να ψήσουμε και στις αντιστάσεις, ίσως αλλάξει ο χρόνος ψησίματος.
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Δημ. Μιχαηλιδης.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ένα απλό κέικ να γλυκαθούμε λίγο….. πολύ ωραίο, αφράτο, λαχταριστό και με ωραία παρουσίαση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωάννα Κυβερνίτη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 και μισή κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1κουπα και λίγο γάλα
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 γεμάτες ΚΣ μερέντα
250 γρ βούτυρο …. Χτυπάμε
Για επικάλυψη
1 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε Μπεν Μαρί με μια κουταλιά βούτυρο
Γλυκάκι βύσσινο και περγαμόντο για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε λίγο λίγο τη ζάχαρη και τα αυγά, το γάλα τη βανίλια το ξύσμα και το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα ρίχνουμε το μισό κέικ στρώνουμε τη μερέντα και πάνω το υπόλοιπο.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Το περιχύνουμε με τη σοκολάτα και στολίζουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωάννα Κυβερνίτη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ήρθε η ώρα να δεις όλη την λίστα με τις πιο ξεχωριστές συνταγές για κέικ– Καλή σου απόλαυση!