Συνταγές
Νηστίσιμο κέικ καρύδας με χυμό πορτοκάλι και γκαζόζα – τα αρώματα πολλά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
1 φλυτζ. Ηλιέλαιο η σπορέλαιο
1 με 1½ φλυτζ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Ξύσμα πορτοκάλι
Ξύσμα λεμόνι
1 φλυτζ. Τριμμένη καρύδα + για την επικάλυψη
1 φλυτζ. Χυμό πορτοκάλι ( 2 πορτοκάλια)
1 γκαζόζα 330 ml ( έβαλα Γεράνη)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( 1 συσκευασία )
30 γρ. μαρμελάδα ( 2 κουτ. σ.)
1 πρεζα αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις .
Στον κάδο του μίξερ, χτυπώ σε δυνατή ταχύτητα το φυτικό λάδι, μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει.
Κοσκινίζω το αλεύρι με σίτα, μέσα σε λεκάνη, παίρνω το ξύσμα από το πορτοκάλι, & το λεμόνι, το ρίχνω στον κάδο, στύβω τα πορτοκάλια τα σουρώνω
χαμηλώνω την ταχύτητα στο μίξερ, και σιγά σιγά, προσθέτω, τον χυμό τους στον κάδο, συνεχίζω με την καρύδα, κλείνω το μίξερ
προσθέτω την γκαζόζα, το αλάτι, η συγκεκριμένη έχει υπέροχη γεύση φρούτων, περιμένω να αφρίσει μόνη της
χωρίς να την ανακατέψω, και μόλις διογκωθεί, προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι, σταδιακά.
Ανακατεύω να ενωθούν η σε χαμηλή ταχύτητα, με τον γάντζο του μίξερ, η με σπάτουλα, μεταφέρω το μείγμα, σε φόρμα σιλικόνης, και ψήνω για 50’ έως 1 ώρα, δοκιμάζω με το μαχαίρι, αν βγει καθαρό, το κέικ έχει ψηθεί.
Έχω διαλύσει στο μεταξύ, την μαρμελάδα, κίτρινη κατά προτίμηση, ( έβαλα βερίκοκο) μέσα σε 2 κουτ. σ. νερό, και μόλις κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρω σε πιατέλα, περνάω στην επιφάνεια, με την βοήθεια πινέλου, την μαρμελάδα, και τέλος διακοσμώ , πασπαλίζοντας το κέικ με την καρύδα.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!