Συνταγές
Νηστίσιμος χαλβάς πολυτελείας!! Φανταστικό από κάτω χαλβάς και από πάνω μια κρέμα
Η Συνταγή είναι από Dimitra Tatoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
200γρ σιμιγδάλι χοντρό
170γρ σιμιγδάλι ψιλό
600γρ χυμό πορτοκάλι
230γρ νερό
400γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
80γρ κορν φλαουρ
150γρ ζάχαρη
2 βανιλινες
Κανέλα
Ταψί 25×35εκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μια κατσαρόλα ριχνουμε 170γρ ψιλό σιμιγδάλι,200γρ χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδιζουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθετουμε το χυμό πορτοκάλι το νερό την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα ριχνουμε το μείγμα στο ταψί.
Σε μια κατσαρόλα ριχνουμε το γάλα αμυγδάλου το κορν φλαουρ την ζάχαρη της βανιλιες και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.
Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα πασπαλίζουμε με κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Dimitra Tatoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις χαλβά αρωματικό με πορτοκάλι και καρύδα αλάδωτος – Δοκιμάστε τον και θα τον λατρέψετε!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Artemis Stamatis -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Μπορούμε να βάλουμε μέσα σταφίδα ή τριμμένο καρυδάκι και να στολίσουμε όπως θέλουμε…
Υλικά
1300 ml νερό
400 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 βανίλιες
250 ml χυμό πορτοκαλιού
50 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
50 γρ. τριμμένη καρύδα και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα
κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά
Καρύδι τριμμένο προαιρετικά
Κερασακια προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει βράση το σιρόπι ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Αν θέλουμε προσθέτουμε μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα και τα καρύδια αν βάλουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και αφού κρυώσει τοποθετουμε στο ψυγείο. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Artemis Stamatis -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”