Συνταγές
Νηστίσιμη πίτα με πατάτες μανιτάρια καρότα φρέσκο κρεμμυδάκι σέλινο άνηθο αλάτι πιπέρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Liakos Giannis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 6 πατάτες με δύο καρότα σε μία κατσαρόλα μέχρι να γίνουν ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι το σέλινο και τον άνηθο σε μια άλλη κατσαρόλα μαριναρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι τα μανιτάρια
αφού γίνουν όλα λιώνουμε τις πατάτες μαζί με τα καρότα σε ένα μπολ αφού βάλουμε λάδι αλάτι πιπέρι κατόπιν ριχνουμε και τα άλλα υλικά
ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έχουμε ετοιμάσει το φύλλο σε ένα ταψί αφού έχουμε ρίξει λίγο λάδι ριχνουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο
βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στον αέρα
ψήνουμε για 50 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Liakos Giannis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για καταπληκτική πίτα με λάχανο τουρσί και φοβερό τραγανό φύλλο – θα την λατρέψεις.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι
1/2κ.γ αλάτι
250 μλ χλιαρό νερό
1κ.γ ξηρή μαγιά
1.κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ σόδα
1κ.σ γιαούρτι
Για τη γέμιση
1 όχι πολύ μεγάλο λάχανο ψιλοκομένο όποιο το τσιγαριζουμε για 20 με 30 λεπτά με 1 κ.γ κόκκινο πιπέρι και ελαιόλαδο.
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια. Τα αφήνουμε σε ένα μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη και μετά τυλιγμένα σε μία κουβερτούλα για 30 λεπτά.
Κάθε μία μπάλα ανοίγουμε σε φύλλο ραντίζουμε με λίγο λαδάκι βάζουμε από το λάχανο και τυλίγω σε ρολό και μετά σε σαλιγκάρι στο λαδωμένο ταψί. Το κάνουμε και με τις υπόλοιπες 3 μπάλες.
Τα βουτυρώνουμε ελαφρώς από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο βουτυρώνουμε ξανά από πάνω και σκεπάζουμε ελαφρώς με μία πετσετούλα για 10 με 15 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”