Συνταγές
Νηστίσιμα ντόνατς για να τα τρως όλο τον χρόνο – πρέπει να τα φτιάξετε
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Ann Mantzanas – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
730γρ αλεύρι
150γρ ζάχαρη
2 βανίλια
400γρ γαλα αμυγδάλου
9 γρ μαγια
50γρ ελαιόλαδο
ελαιόλαδο
γάλα Αμυγδάλου
ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2 λεπτά, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μετά με τα χέρια, προθέρμανουμε το φούρνο για ένα λεπτό στο 50, και το κλείνουμε
προσθέτουμε το μπολ που έχουμε σκεπάσει με μεμβράνη και το αφήνουμε 1 ώρα. Το βάζουμε το χωρίζουμε σε 9 μικρά μπαλάκια, τα σκεπάζουμε για 10 λεπτά, ύστερα με λαδωμένο δάκτυλο κάνουμε μια μικρή φωλιτσα στην μέση σε κάθε μπαλάκι
πασπαλίζουμε με ένα πινέλο ελαιόλαδο απο πάνω, στο φούρνο 170 για 15 λεπτά, όταν γίνουν, με ένα πινέλο προσθέτουμε γάλα Αμυγδάλου από πανό
τα αφήνουμε 5 λεπτά προτού προσθέτουμε την ζάχαρη από πάνω. Αυτά έκανα εγώ, και έβαλα γάλα κανονικό και και από πανό ζάχαρη με κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ann Mantzanas – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Πάνος Παπαδάκης
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Τέλεια φτιαγμένα και αφράτα ντόνατς φούρνου! Τόσο γευστικά και μαλακά χωρίς τον κόπο και τα άσχημα του τηγανίσματος!
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Τζαννατου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι μαγια
1 αυγο
1 βανίλια
ελάχιστο αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 νεροποτηρο γάλα χλιαρό
αλεύρι γοχ όσο πάρει περίπου 1/2 κιλο
2 κουταλιές βούτυρο.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε μαγια γάλα βούτυρο αυγο χτυπημένο αλάτι ζάχαρη βανίλια και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να Έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει μετα ξεφουσκωνουμε και με τον πλαστή ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με ποτήρι κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα.
Τοποθετούμε σε ταψι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 160 μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αλείφουμε με πινέλο με λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε σε μπολ με ζάχαρη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Τζαννατου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.