Συνταγές
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή για νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών στο τηγάνι και τριμμένα στο μούλτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
2 κολοκύθια
2 καρότα
1 πιπεριά πράσινη γλυκιά κέρατο
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά κέρατο
1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο γλυκό
1 σκελίδα σκόρδο
2 πατάτες
4 μανιτάρια λευκά αγαρικά
2 κουτ. σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
3 κουτ. σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2ματσακι δυόσμο μόνο τα φύλλα χοντροκομμένα
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο + για το πλάσιμο + για το τηγάνι
Αλάτι η ανθό αλατιού
Πιπέρι τριμμένο απλό μύλο
Για το σερβίρισμα:
Κρέμα βαλσάμικο Στέβιας
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, για 10 -12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε τις βάζουμε μέσα σε μεγάλο μπολ, και συνεχίζουμε.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, και τα αλέθουμε στο μουλτι.
Κατόπιν τα αχνίζουμε, σε δυνατή φωτιά, μέσα σε ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Ανακατεύουμε μαζί με τις πατάτες, και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον λιναρόσπορο, την φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Σκεπάζουμε και βάζουμε την ζύμη για μισή ωρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια, τα μπιφτέκια.
(αν δεν πλάθονται καλά προσθέτουμε και άλλη φρυγανιά).
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, σε αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, αλλάζοντας τους πλευρά, ώστε να ψηθούν και από την άλλη.
Σερβίρουμε, ραντίζοντας με κρέμα βαλσάμικο.
Σημείωση:
Συνήθως φτιάχνω το μείγμα από την προηγουμένη, και το βάζω στο ψυγείο σκεπασμένο.
Την επόμενη μέρα απλώς προσθέτω αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, λιναρόσπορο, φρυγανιά, πλάθω και ψήνω.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!