Συνταγές
Υπέροχα και μυρωδάτα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με λίγα υλικά
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι αραβοσιτελαιο
1ποτ φρέσκο χυμό πορτοκαλιοί
1ποτ ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι οτι έχετε
1κγ μαγειρική σόδα.
2κγ κανέλα
1κγ γαρίφαλο
Αλεύρι φαρίνα η για όλες της χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε λιγο το λάδι με την ζάχαρη κ μετα το το σιμιγδάλι , προσθέτουμε τον χυμό ενω εχουμε διαλυσει μεσα την μαγ σοδα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικα και οσο αλεύρι παρει, περιπου 800-850γρ
Πλάθουμε τα κουλουράκια τα ρολαρουμε μεσα στο σουσαμι για να κολλήσει επανω τα κανουμε στρογγυλά οι κοτσίδες και ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτα,Γινονται πολυ τραγάνα και νοστιμα
Μπορουμε να βάλουμε και ζαχαρη απο πανω αντι για σουσάμι
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις τέλεια νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φυτική μαργαρίνη
250 γρ ζάχαρη
200 γρ χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
750 γρ αλεύρι γ.ο χ
8 γρ μπέικιν
3 βανιλιες
Μαρμελάδα της επιλογής μας
200 γρ κουβερτουρα
2 κσ ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ξύσμα τις βανιλιες το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν δεν ανακατεύουμε πολύ ίσα ίσα να ενσωματωθούν. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή την βάζουμε σε κορνέ και φτιάχνουμε τα κουλουράκια. Τα κάνουμε αρκετά μεγάλα για να είναι αφράτα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου. Μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αφού κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα της επιλογής μας και τα βουτάμε στη κουβερτουρα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.