Συνταγές
Μόλις μπήκε στο φούρνο η πίτσα μας με ότι είχε το ψυγείο – Υπέροχη ,λαχταριστή και πεντανόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζυμαράκι
-αλεύρι 600 γρ.
-λίγο αλάτι
-1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1 κτσ. ξύδι
-1/2 κτσ. βιτάμ
-νερό χλιαρό όσο πάρει νά γίνει μία εύπλαστη ζύμη
-παριζάκι το τρίβω στον τρίφτη
-κασέρι τριμμένο
-πιπεριά πράσινη και κόκκινη
-ντομάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το ζυμάρι στο ταψί αφού πρώτα βάλουμε βιτάμ. Ρίχνουμε ντομάτα το παριζάκ,ι το κασέρι, τις πιπεριές, λίγο πιπέρι, λίγη ρίγανη και λίγες μπουκίτσες βιτάμ.
Και για να κάνουμε όλα τα γούστα όπως βλέπετε η μισή δεν έχει πιπεριές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 230 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μια γρήγορη μυρωδάτη πίτσα.
Η συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Τριμμένη καπνιστή γαλοπούλα
Χρειαζόμαστε για αυτήν τη υπέροχη ζύμη για 4 μέτριες πίτσες, η μια μεγάλη !
-420 γρ. αλεύρι γοχ.
-50 γρ. φρέσκια μαγια
-2 κτγ. ζάχαρη
-1 κτγ. αλάτι
-3 κ.σ λάδι
-300 γρ. χλιαρό νερό
-έβαλα και 6 φέτες τυρί γκούντα από πάνω
Γέμιση
-καπνιστή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια
-150 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
-ψιλοκομμένες πραπρικες κόκκινη κ κίτρινη
-πουμαρό
-και ότι άλλο θέλετε
-ρίγανη
-λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τη μαγιά, τη ζάχαρη, αλάτι και το λάδι, προσθέτουμε το χλιαρό νερό το δουλεύουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή, την αφήνουμε να φουσκώσει 25 λεπτά.
Ανοίγουμε βάζουμε τη γέμιση και διπλώνουμε τις άκρες.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.