Συνταγές
Η συνταγή για το πιο τέλειο μωσαϊκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια βούτυρο 8 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα ενάμιση πακέτο μπισκότα πτι-μπερ μισό φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ 1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια ή ότι θέλετε ή αμύγδαλα ή καρύδια
Εκτέλεση
σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά Βάζετε το βούτυρο να λιώσει προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε προσθέτουμε το ζαχαρούχο ανακατεύουμε πολύ καλά αποσύρουμε από τη φωτιά βάζουμε το κονιάκ και σπάμε τα μπισκότα προσθέτουμε άμα θέλουμε τους ξηρούς καρπούς
αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απλώνουμε στη λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μοιράζουμε το μίγμα αν θέλουμε Σε δύο το κάνουμε σαν σαλάμι το τυλίγουμε το ρολό
Το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο το παγώνουμ κόβουμε το μωσαϊκό σε φέτες και το κάνω κ καριοκες σερβίρουμε με παγωτάκι η σκέτο
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μωσαϊκό κόλαση με επικάλυψη Γκαναζ – Η γνωστή “Δούκισσα”!
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρηνη Χρηστου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
3 κουτιά μπισκότα
500γρ κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι τ νερού άχνη
3 κουταλιές γεμάτες κακάο
110 γρ κουβερτούρα
2 βανίλιες
250 γρ βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλακι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο κ την κουβερτούρα
Μόλις λιώσει βάζουμε κ την άχνη κ κακάο κ βανίλιες συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σύρμα όταν ομογενηθουν καλά αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο.
Σπάμε τα μπισκότα τα ραντίζω με λίγο γάλα βάζω το μείγμα κ ανακατεύω καλά κ βάζω στη φόρμα μ κατάψυξη γ ένα βράδυ.
Την επομένη κάνω την Γκαναζ 200 γρ κρέμα γάλακτος 200γρ κουβερτούρα κ μια κουταλιά βούτυρο ανάλατο ή λάδι ότι έχετε
Τα Λιώνω σε Μπεν Μαρί κ περιχύνω στη δούκισσα κ μετά ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρηνη Χρηστου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”