Συνταγές
Μπριζόλες χοιρινές με γλάσο.. απίστευτες μυρωδιές και απερίγραπτη γεύση!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
4 μπριζόλες χοιρινές χωρίς κόκαλο
4 – 6 σκελίδες σκόρδο
4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1/2 κούπα κρασόμελο
1/2 κούπα νερό ζεστό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού η αλάτι
Πιπέρι από μύλο
Εκτέλεση
Ταμπονάροουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας, μέχρι να είναι στεγνές.
Αλατίζουμε και τις χτυπάμε ελαφρά.
Τρίβουμε πιπέρι, στην επιφάνεια τους.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και βάζουμε τα σκόρδα ολόκληρα μέσα, για να αρωματίσουν το λάδι, χωρίς να καούν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο αρωματισμένο λάδι, και δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις μπριζόλες, και από τις δύο πλευρές.
Τα πλαϊνά τους μέρη τα σοτάρουμε κρατώντας τες όρθιες μέσα στο τηγάνι, τις στηρίζουμε με πιρούνι ξύλινο, αν χρειαστεί.
Μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με το κρασόμελο, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτουμε το νερό.
Ξαναβάζουμε τα σκόρδα πάνω στις μπριζόλες, μαζί και τα βότανα, μοιρασμένα στην κάθε μπριζόλα.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά μας στο – 4 με μέγιστη το 9 – και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Μετά ανοίγουμε, βγάζουμε και πετάμε, τα βότανα και τα σκόρδα, δυναμώνουμε την φωτιά μας στο φουλ, και μόλις καραμελώσει το γλάσο κάνοντας φουσκάλες, αποσύρουμε από την φωτιά, και με την βοήθεια πινέλου, αλείφουμε τις μπριζόλες, σε όλη την επιφάνεια.
Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “Μπριζόλες χοιρινές” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!