Συνταγές
Μπουρεκάκια με λαχανικά και φέτα, τα γνωστά σε όλους σπρινγκ ρολς
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Φύλλο κρούστας
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμενη σε καρέ
1 πιπεριά κίτρινη κομμενη σε καρέ
2 πιπεριές πράσινες κομμενες σε καρέ
1 κρεμμυδάκι φρεσκο
2 κολοκυθάκια κομμενα σε μικρα κυβάκια
1 καροτο τριμμένο
Φέτα πικάντικη
Αλατι
Πιπερι
Κουρκουμά
Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε ενα βαθυ τηγανι λιγο ελαιολαδο και ριχνουμε τα λαχανικά μας, τα μπαχαρικα μας και αφηνουμε κανα 10λεπτο να μαραθουν και να πιουν τα υγρα τους
Αφήνουμε στην ακρη να κρυωσει τελείως η γεμιση…. λιγο πριν αρχίσουμε το γεμισμα ρίχνουμε φετα σε κομματάκια και ανακατεύουμε… παίρνουμε τα φυλλα κρούστας τα κοβουμε στην μεση από την μικροτερη πλευρά
Παιρνουμε ενα ενα φυλλο, βαζουμε μια γεμάτη κουταλια απο την γεμιση στο κεντρο, γυριζουμε τα πλαινα και ρολαρουμε…
στο τελος του φυλλου το βρεχουμε με λιγο νερο για να κολλήσει και να μην μας ανοίξει…. επαναλαμβανουμε την διαδικασία μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα… βγαινουν 24 κομμάτια…..Τηγανιζουμε σε ηλιέλαιο μεχρι να ροδισουν καλα….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”