Ορεκτικα
Εύκολα και γρήγορα φτιάχνονται τα μπουρεκάκια με ζαμπόν και τυρί κι ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα τρώγονται!
Στο φούρνο τα μπουρεκάκια με φρυγανιά γίνονται πολύ ωραία, μόνο που θέλουν περισσότερο βουτύρωμα για να μην ανοίξουν.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Υλικά
– 5 φύλλα κρούστας
– 10 φέτες γκούντα
– 7 φέτες ζαμπόν
– 2 ασπράδια αυγού χτυπημένα
– 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
για το πανάρισμα
– φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε στην συνταγή, διπλώνοντας και κόβοντας σε 4 ίσα κομμάτια τα φύλλα κρούστας.
Συνεχίζουμε, κόβοντας με ένα μαχαίρι το ζαμπόν σε 3 ίσα μέρη και το τυρί σε 2.
Αφού βουτυρώσουμε με το πινέλο ένα φύλλο, τοποθετούμε μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί στην άκρη του φύλλου, διπλώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό.
Οταν τελειώσουμε με τα υλικά, βουτάμε τα μπουρεκάκια σε ένα πιάτο στο οποίο είναι χτυπημένα τα αυγά και κατόπιν τα γυρίζουμε στο πιάτο με την τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα έως ότου να πάρουν χρώμα.
* Θα σας λεγαμε να τα δοκιμάσετε και με τριμμένο κεφαλοτυρι αντί για φρυγανιά.
** Κρύα είναι πολύ ωραία και τραγανά. Αν τα ψήσεις στο φούρνο βάλε λίγο περισσότερο βούτυρο στο τύλιγμα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “μπουρεκάκια ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!