Συνταγές
Καταπληκτικα σιροπιαστά μπουρεκάκια φτιαγμένα με πολύ νοστιμιά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “αννα καλλεργη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 συσκευασία φρέσκο φύλλο κρούστας 450γρ.
Βούτυρο γάλακτος ανάμεικτο με ΦΥΤΙΝΗ
Λιώνουμε μαζί τα βούτυρα για την επάληψη των φύλλων.
Για τη γέμιση:
1 κιλό φρέσκο ανθότυρο (μυζήθρα)καλά στραγγισμένο
40 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
4 κ.σ. ζάχαρη (αν θέλετε συμπληρώνετε έξτρα)
1/2 κγ. κανέλα κοπανισμένη
1 κρόκο αυγού
Σε λεκάνη τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν και να γίνουν σαν μους.
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 κγ. χυμό λεμονιού
3-4 καρφάκια γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τα βράζουμε όλα μαζί για 7 λεπτά από την ώρα βρασμού και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε το φύλλο από τη μακρόστενη μεριά του σε 3 λωρίδες.
Το αλείφουμε ένα ένα, με τη βοήθεια ενός πινέλου με το βούτυρο που έχουμε λιώσει, σε όλη την επιφάνεια του και στην κάτω μεριά βάζουμε 1 κσ. από το μίγμα που έχουμε φτιάξει. Διπλώνουμε τις άκριες και από τις δύο πλευρές και τις βουτυρώνουμε. Τυλίγουμε όχι σφικτά και τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Συνεχίζουμε μέχρι να εξαντληθούν τα φύλλα.
Πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε πάλι με βούτυρο και τα ραντίζουμε με νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, στη θέση που ψήνουμε το κέϊκ.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και είναι καυτά, τους βάζουμε το κρύο σιρόπι, με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Τα αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι.
Τα σερβίρουμε σκέτα ή με κανέλα
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “σιροπιαστά μπουρεκάκια” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “αννα καλλεργη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”