Συνταγές
Μπουκιά και απόλαυση οι τηγανίτες μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι αλεύρι γοχ
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
1 κγ μπεικιν
1 κς λάδι ελαφρύ
Περίπου 3/4 κούπα νερό ή όσο πάρει για να γίνει χυλός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν χυλός
Σε ενα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε 1 κουτάλια της σούπας χυλό
Μόλις χρυσαφισει γυρνάμε ανάποδα και μόλις γίνει κι άλλη μεριά βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτι
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και μέλι ή με οτι άλλο θελουμε !
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
τηγανίτες Βερολίνου
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ.αλεύρι για Τσουρέκι
- 100 γρ.βούτυρο αγελαδινό
- 0.5 κ.γ.αλάτι
- 1 κ.σ.ζάχαρη
- 15 γρ.μαγιά νωπή
- 2αυγά
- 100 mlνερό χλιαρό
- 200 γρ.μαρμελάδα βερίκοκο
- –Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- –Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και την αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
-
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε άλλα 2-3 λεπτά.
-
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε καλά.
-
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30-40 λεπτά.
-
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκ.
-
Με στρογγυλό κουπ ατ κόβουμε τη ζύμη σε τηγανήτες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.
-
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες. Με τρυπητή κουτάλα απλώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
-
Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο https://alevri.com