Συνταγές
Μπουγατσόπιτα με κρέμα κολοκύθι
Η Συνταγή είναι από Katerina Koukou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα κολοκύθι:
Μισή κολοκύθα από μία μέτρια κολοκύθα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κομμένη σε κύβους. Την βράζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την βρασμένη κολοκύθα, ένα ζαχαρούχο, μισό κουτί από το ζαχαρούχο γάλα, μία βανίλια και τρία αυγά.
Ανακατεύουμε με αναδευτήρα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει. Στρώνουμε σε ταψί ένα φύλλο (όχι φύλλο κρούστας) ρίχνουμε και απλώνουμε το μείγμα μου, βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και το κλείνουμε γύρω γύρω καλά.
Ψήνουμε στο φούρνο περίπου 45-50′ στους 220 βαθμούς, μόλις ψηθεί αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την κόβουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη. Τρώγεται ζεστή και κρύα.
Η Συνταγή είναι από Katerina Koukou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πολύ όμορφα ζηλευτά μπουγατσάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gina Ioannidou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σφολιάτα έτοιμη που είναι 6 κομμάτια τα κόβουμε στην μέση 12 αλειψα με λίγο βούτυρο μια φόρμα για μαφινς με 12 θήκες
Βάζουμε την σφολιάτα και έκανα μια κρέμα 500γρ.γαλα το ζεστάνουμε μισό ποτιρι ζάχαρη, μισό ποτιρι σιμιγδάλι ψιλό και 2 βανιλιες την κάνουμε κρέμα και στο τέλος μία κ.σ βούτυρο
Βάζουμε από 1-2 κουταλιές πάνω στην σφολιάτα και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gina Ioannidou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”