Γλυκα
Μπουγάτσα Πελοποννήσου εύκολη με κρέμα, φύλλο κρούστας, βανίλιες, βούτυρο γάλακτος και άχνη ζάχαρη
Υλικά 6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 3/4 του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό 3 αυγά μισό κιλό φύλλο 1 σωληνάκι βανίλια ξύσμα από 1 λεμόνι 100 γραμ. βούτυρο γάλακτος άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βήμα 1 Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στη λεκάνη. Βήμα 2 Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
μισό κιλό φύλλο
1 σωληνάκι βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γραμ. βούτυρο γάλακτος
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στη λεκάνη.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμα.
Βήμα 3
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε με το ανακάτεμα, ώσπου να τελειώσει το γάλα.
Βήμα 4
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το ξυσμένο λεμόνι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι το μίγμα για να η σβωλιάσει.
Βήμα 5
Μόλις πάρει μερικές βράσεις, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να μην πιάσει κρούστα.
Βήμα 6
Απλώνουμε τα φύλλα πάνω στο τραπέζι.
Βήμα 7
Παίρνουμε 4 φύλλα και τα κόβουμε στα τέσεερα σταυρωτά.
Βήμα 8
Τα αλείφουμε ένα-ένα, με πινέλο, με το βούτυρο που έχουμε λιώσει και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
Βήμα 9
Στη συνέχεια παίρνουμε 1 μεγάλο φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο.
Βήμα 10
Στη μέση της μίας πλευράς του φύλλου, τοποθετούμε δύο από τα κομμένα φύλλα.
Βήμα 11
Απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση, την οποία κλείνουμε στο μικρό φύλλο και σχηματίζεται ένας τετράγωνος φάκελος.
Βήμα 12
Διπλώνουμε το φάκελο μέσα στο μεγάλο φύλλο φροντίζοντας να μη χαλάσουμε το τετράγωνο σχήμα.
Βήμα 13
Συνεχίζουμε το ίδιο, ώσπου να τελειώσουν φύλλα και γέμιση .
Βήμα 14
Αλείφουμε τετράγωνο ταψί με βούτυρο, τοποθετούμε στη σειρά τις μπουγάτσες, περιχύνουμε με το βούτυρο που μας περίσσεψε και τις ψήνουμε στο φούρνο 35 λεπτά.
Βήμα 15
Μόλις βγούν από το φούρνο, τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα, κόβουμε την κάθε μία στη μέση και σερβίρουμε.
Αν δοκίμασες την μπουγάτσα με κρέμα και φύλλο κρούστας στείλε μου τη γνώμη σου παρακάτω.
Περισσότερα στο : miam