Συνταγές
Μπουγάτσα με τυρί που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό
3 αυγα
1/2 ποτ.σιμιγδαλι ψιλο
1&1/2 ποτ.γαλα φρεσκο
70 γρ.βουτυρο
500 γρ. Φετα
Πιπέρι κ αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
1 αυγο και 1 ποτ.του κρασιού γάλα, για το τελος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδαλι με τα αυγά, με το σύρμα. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά με το σιλιγδαλι.
Τα ξαναγυρνάμε πάλι στην κατσαρόλα, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα καλά.
Αποσύρουμε, βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να λιώσει εντελώς και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βάζουμε την φετα τριμμένη με το χέρι, το πιπέρι, δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται αλατίζουμε.
Στρώνουμε τα μισά φυλλα, λαδώνουμε αναμεσα, μετα τη γεμιση, τα υπολοιπα φυλλα και κλεινουμε καλα γυρω γυρω
Στο τέλος χτυπησουμε ένα αυγό με λίγο γάλα και πέρασα από πάνω την επιφάνεια.
Εψησα στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.