Συνταγές
Πολύ ωραία καλοκαιρινή πρόταση – μπουγάτσα με κρέμα ροδάκινο
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
8 φυλλα κρουστας 100 γρμ λιωμενο βουτυρο Κρεμα γεμισης 1 λίτρο ζεστό γάλα 3 κσ βουτυρο 200γρμ ψιλο σιμιγδαλι 200γρμ ζαχαρη 2 αυγα σε θερμοκρασία δωματίου 1 βανιλια 3 κομματια ροδακινα σε κομματακια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βουτυρο στην κατσαρόλα και βαζουμε το σιμιγδαλι ανακατεμα με συρμα λιγο να παρει χρωμα επειτα λιγο λιγο το ζεστο γαλα ανακατεμα χαμηλη εστια να μην κολλησει ριχνουμε την ζαχαρη και ανακατεμα μεχρι να πηξει Η κρεμα το αποσύρουμε από την εστια αφηνω 5λεπτα και πρόσθετουμε τα αυγά ένα ενα να απορροφήσει το ενα και επειτα το αλλο βαζουμε την βανιλια και αδειαζουμε την κρεμα σε 1 πυρεξ πλατυ η ταψι σκεπαζουμε με μεμβρανη να ακουμπάει στην κρεμα για να μην πιασει σβωλους
Αφηνουμε να κρυωσει τελειως ελιωσα το βουτυρο βουτυρωνουμε 3 φυλλα το ενα πάνω στο αλλο το τέταρτο φυλλο το διπλωνουμε στα 4 και το βάζουμε στην μέση των ανοιγμενων φυλλων το βουτυρωνουμε
αφου ειχει κρυωσει η κρεμα το ανακατεύουμε να αφρατεψει βαζουμε και τα κομματακια ροδακινο και την μισή κρεμα απλωνω στο φυλλο που είχα βαλει διπλωμένο στην μεση και διπλωνουμε απο επανω πρωτα δεξια επειτα αριστερα και τις 2 πλευρες το ιδιο φτιαχνουμε και με τα αλλα 4 φυλλα
(( σε αυτό το στάδιο μπορουμε να το βαλουμε στην σακούλα και καταψυξη οταν θελουμε το βαζουμε αμεσως στον φουρνο οπως ειναι))και ψηνουμε στους180 βαθμους προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25λεπτα αναλογως το καθε φουρνο το αφήνουμε να κρυωσει και πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και κανελλα οσο μας αρεσει
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.