Συνταγές
Μπιφτέκι λαχανικών, μπαρμπουνοφάσουλα και φρεσκοψημένο ψωμί – όλα υπέροχα και καλομαγειρεμένα με υλικά που ταιριάζουν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Μπιφτέκια λαχανικών :
Βράζουμε 2 πατάτες, 1 κρεμμύδι, 2 καρότα σε αλατισμένο νερό – προς το τέλος ρίχνουμε κ 2 κολοκυθάκια – τα σούρωσα κ τα έλιωσα ελαφρά με το πηρούνι
πρόσθετουμε μαϊδανό, θυμάρι, πιπέρι, 1 χούφτα φυτικό κίτρινο τυρί, μερικές κσ κόκκινη φαρίνα, τα ζύμωνουμε κ τα πλάθουμε με λαδωμένα χέρια
τα πανάριζουμε με καλαμποκάλευρο κ τα ψήνουμε στο αντικολλητικό μερικά λεπτά κ από τις 2 πλευρές
– Μπαρμπουνοφάσουλα :
Στη χύτρα κ σε λίγο ελαιόλαδο σώταρουμε 1 κρεμμύδι, 1 καρότο κ 1 κόκκινη πιπεριά, 1/2 κιλό μπαρμπουνοφάσουλα (τα βάζουμε φρέσκα στην κατάψυξη)
Ρίχνουμε αλατοπίπερο, 2 τριμμένες ντομάτες κ δική μου σάλτσα, λίγο βραστό νερό κ τα βράζουμε 40′
Στο τέλος μαϊδανό, λίγο βασιλικό κ φρέσκο ελαιόλαδο
– Ψωμί :
1 κιλό σκληρό αλεύρι (ανακατεύω μέσα κ λίγο καλαμποκάλευρο), 1 ξηρή μαγιά, 2 κσ ελαιόλαδο, 1 κσ ζάχαρη ή μέλι, λίγο αλάτι και όσο χλιαρό νερό χρειαστεί
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή .
Ρίχνει ένα παγάκι πάνω στα μπιφτέκια. Μόλις δείτε το εκπληκτικό αποτέλεσμα θα τρέξετε να κάνετε το ίδιο (VIDEO)
Σε όλους μας αρέσουν μερικές συμβουλές για το ψήσιμο στο γκριλ, προκειμένου να πετύχουμε την υπέροχη, ζουμερή γεύση των μπιφτεκιών που δοκιμάζουμε σε ταβέρνες. Η πιο εντυπωσιακή από αυτές, είναι το να τοποθετήσετε ένα παγάκι πάνω από το μπιφτέκι!
Σίγουρα μπορείτε να προτιμήσετε να το αντικαταστήσετε με λίγο βούτυρο, αλλά ένα παγάκι είναι πιο υγιεινό και οικονομικότερο ως εναλλακτική λύση. Καθώς το παγάκι λιώνει, διατηρεί το μπιφτέκι υγρό και τρυφερό χωρίς ποτέ να στεγνώσει.
Καθαρίστε τη σχάρα σας με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, ενώ είναι ακόμα ζεστή, για να απαλλαγείτε από τα κομμάτια κρέατος του προηγούμενου ψησίματος. Για βαθύτερο καθαρισμό, κόψτε ένα φρέσκο κρεμμύδι και τρίψτε με αυτό τη σχάρα. Τα οξέα στο κρεμμύδι θα καθαρίσουν τη σχάρα χωρίς δραστικές χημικές ουσίες.