Συνταγές
Μπιφτέκια πολύ αφράτα με καραμελωμένα κρεμμύδια στη γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πρωτα τις πατατες με αλατι πιπερι ριγανη κουρκουμα λαδακι και διαφορα λαχανικα κι αφου τα ψησαμε καμια ωρίτσα ετοιμασαμε κι βαλαμε και τα μπιφτέκια απο πανω
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια
4 κσ βούτυρο
1 κσ χοντρό αλάτι
1/4 κσ πιπέρι μαύρο
2 κσ ξύδι μπαλσαμικο
1/2 κούπα τσενταρ τριμμένο
2 κσ φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τις 2 κσ βούτυρο από τις 4 σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 40 με 50 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς συνεχώς, και μέχρι να μειωθούν αρκετά σε μέγεθος και να καραμελώσουν ωραία.
Βάζουμε τον κιμά σε μπωλ και προσθέτουμε το πιπέρι, το ξύδι, το τσενταρ και τον μαϊντανό, τα καραμελωμένα κρεμμύδια αφού κρυώσουν λίγο, ανακατεύουμε και πλάθουμε μπιφτέκια.
Σε ένα πυρεξ ριχνουμε τις άλλες δύο κσ βούτυρο λιωμένες και βάζουμε τα μπιφτέκια μας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελάχιστο ελαιόλαδο
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά, ανάλογα πάντα τον φούρνο. Ελέγχουμε στη μέσ Η του χρόνου και γυρνάμε τα μπιφτέκια μας.
Γίνονται αφράτα και πολύ νόστιμα.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Elena Psillia .