Συνταγές
Γεμάτο νόστιμια το τραπέζι – μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο και μια πολύ νόστιμη πορτοκαλόπιτα σαν ραβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Συνταγή ΥΛΙΚΑ ..
Για 600 γρμ κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο, 1 κρεμμύδι, 1 αυγό, λίγο μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο, μισή ντομάτα στο τρίφτη την άλλη μισή ντομάτα την κόβω σέ φέτες επάνω στις πατάτες, 6 κρακερακια φρυγανισμενα από το μουλτι μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βρώμη. Ακόμα καλύτερα ταιριάζουν τά κρακερακια από μπέικον αλλά εγώ είχα τά κλασικά. 1 σφηνακι κρασί κόκκινο Ικαριώτικο, 1 σφηνακι ελαιόλαδο, αλατοπιπερο ρίγανη.
Ζυμωνουμε καλλά, βάζω στο ψυγείο για 30′, φτιάχνω μπιφτέκια, τοποθετώ επάνω σέ σκαριτσα, όπου την βάζω επάνω από ταψί όπου έχω βάλει πατάτες κολοκύθα πορτοκαλί σέ φετουλες, την μισή ντομάτα , μισή κόκκινη πιπεριά, 2 φλυτζανακια του καφέ ελαιόλαδο, αλατοπιπερο ρίγανη, λίγο κουρκουμά 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα. Ψήνουμε για 55′ αντιστάσεις, ενδιάμεσα γυρίζω τά μπιφτέκια και από την άλλη πλευρά.και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Για την πορτοκαλόπιτα σαν ραβανί..
Συνταγή ΥΛΙΚΑ ..
Εγώ έφτιαξα 2 δόσεις όμως ή συνταγή που θα βάλω είναι για 1 δόση..
1 φλυτζάνι αλεύρι γοχ
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γιαούρτι
Μισό φλιτζάνι λάδι σπορελαιο έβαλα εγώ
Μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού.
Για το σιρόπι..
2 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού
1 μισυ φλυτζάνι νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη και 1 μασουρακι κανέλα.
Βράζουμε το σιρόπι για 6′ . Καυτό γλυκό κρύο σιρόπι. Οπότε το φτιάχνω πρώτο αυτό για να κρυώνει.
Ψήσιμο στους 170 αέρα 35-37′..
Ή συνταγή είναι από την κυρία Τζένη Τσανακτσιδου!
Η Εκτέλεση είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.