Συνταγές
Πολύ ωραία νοστιμότατα μπιφτέκια λαχανικών.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Στρατάκου Μυρσίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για περίπου 10 μπιφτέκια
2 κολοκυθάκια περασμένα από τον τρίφτη στο χοντρό, στο χέρι.
6 πατάτες μεσαίες
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλά κομμένα
1 πεπεριτσα κόκκινη κομμένη στο μουλτι
1 πεπεριτσα πράσινη κομμένη στο μουλτι
1 πεπεριτσα κίτρινη κομμένη στο μουλτι
5 μεγάλα μανιτάρια λευκά περασμένα στο μουλτι
2 κρεμμύδια ξερα περασμένα στο μουλτι
1 πράσο ψιλοκομμένο
Μισό μάτσο μαϊντανό
Και λίγο δυόσμο
Φρυγανιά τριμμένη όσο πάρει με το μάτι.
Αλάτι πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
2 αυγά ολόκληρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες αφού βρασουνε τις πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά που έχουμε κόψει.
Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε και πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιου
Σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί που δεν κολλάει βάζουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε στους 180 για περίπου 45 λεπτακια
Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τα βγάζουμε
Σερβίρουμε με γιαουρτάκι για ντιμπ.
Η Συνταγή είναι από Στρατάκου Μυρσίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για θαυμάσιο φαγητό αγαπημένο και νόστιμο – δοκίμασε αφράτα και αρωματικά μπιφτέκια στο φούρνο με ντομάτα και πατάτες.
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1200 μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
120 γρ ψωμί χωριάτικο ψίχα (μπαγιάτικο)
1 αυγό
4 ξερά κρεμμύδια
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. κύμινο
1 μικρή ντομάτα
2 κ.γ. μπέικιν
λίγο λάδι, λίγο κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
1,5 κιλό πατάτες
ΥΛΙΚΑ
Τα βάζουμε όλα μέσα σ’ένα λεκανάκι με μουλιασμενο το ψωμί (Μόνο ψίχα)
και τα ζυμώνουμε καλά
Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια τα πλάθουμε ότι μέγεθος θέλουμε
Βάζουμε τις πατάτες κομμένες στα 2 σ’ένα μπολ τις αλατοπιπερώνουμε κόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο και λίγη ρίγανη και τα τρίβουμε επάνω τους..
Τις βάζουμε στο ταψί..ενδιάμεσα από τα μπιφτέκια.
Τρίβουμε 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Με μία κ.σ.πελτέ ,1/2 κούπα του νες ελαιόλαδο κ 1 κούπα νερό .
Ψήνουμε στους 200° στις αντιστάσεις για 2 ώρες περιπου (Εξαρτάται βέβαια από τη δύναμη που έχει ο φούρνος σας)
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.