Συνταγές
Διαχρονικό κι αγαπημένο! Το πρώτο μας γλυκό ψυγείου, με μπισκότα πτι μπερ, κρεμούλα και ζελέ
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
Γάλα όσο αναγράφεται στη συσκευασία
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
12 κσ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Για το ζελέ:
2 φακελάκια ζελέ της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα ανανά)
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 ποτήρια κρύο νερό
ζάχαρη προαιρετικά
Εκτέλεση
Έβρεξα σε λίγο γάλα τα μπισκότα πτι μπερ και έβαλα δύο στρώσεις τα μπισκότα πτι μπερ, τη μία πάνω στην άλλη.
Έφτιαξα την κρέμα βανίλιας όπως αναγράφεται στην συσκευασία προσθέτοντας και 2 βανίλιες και την έριξα πάνω στα μπισκότα πτι μπερ.
Άφησα να πέσει λίγο η θερμοκρασία της κρέμας και μετά έβαλα για λίγες ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Στην συνέχεια έφτιαξα το ζελέ ανανά κι επειδή ήθελα να έχει χρωματική αντίθεση απ’ την κρέμα, του έβαλα χρώμα ζαχαροπλαστικής
το άφησα για μισή ώρα περίπου να κρυώσει και μετά το έριξα πάνω απ’ την κρέμα σιγά σιγά κι έβαλα το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.