Συνταγές
Υπέροχο νόστιμο και δροσιστικό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ!
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Kostanasiou-Tatsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Για την κρέμα
1 φακελάκι ζελέ
2 ποτήρια χυμό κεράσι
1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος
500γρ παγωμένη
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Για το ζελέ
2 συσκευασίες φρουί ζελέ .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 2 φλυτζάνια από το χυμό κεράσι
Ετοιμάζουμε το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας αντί για νερό που αναγράφουν οι οδηγίες το ζεστό χυμό κεράσι (χρησιμοποιουμε όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο…. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος και, όταν αφρατέψει αρκετά προσθέτουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά για λίγο ακόμα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κρυωμένο ζελέ κεράσι που έχουμε ετοιμάσει. Χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.
Για τη βάση και τη συναρμολόγηση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό φλυτζάνι χυμό βυσσινο που έχει περισσέψει και βυθίζουμε εκεί ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα μέτριο ορθογώνιο και κατά προτίμηση πυρίμαχο ταψί, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα του. Πάνω από τα μπισκότα απλώνουμε την κρέμα.
Σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
Για το ζελέ:
Ετοιμάζουμε τις δύο συσκευασίες ζελέ κεράσι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνουμε τα ζελέ να κρυώσουν και να σφίξουν λιγάκι, αλλά να παραμείνουν παχύρρευστα.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρουμε τη μεμβράνη και αδειάζουμε τα ζελέ στην επιφάνεια του γλυκού.
Το ξανασκεπάζουμε και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Σερβίρουμε το γλυκάκι κρύο, κομμένο σε κομμάτια.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Kostanasiou-Tatsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.