Γλυκα
Ελαφρύ γλυκό με πτι μπερ και πορτοκάλι που πραγματικά θα καταπλήξει εμφανισιακά αλλά και γευστικά όλους
Σε χρόνο ρεκόρ με έκπληξη στο εσωτερικό για τους λάτρεις του πορτοκαλιού! Είναι πολύ εύκολο γλυκό με πτι μπερ και η επιτυχία του είναι σίγουρη!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
για την βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
250ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
για την κρέμα
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής μπαβαρουάζ
1 λίτρο γάλα
4 έως 5κτσ. μαρμελάδα πορτοκάλι
για το γλάσο
1κτσ. κορν φλάουερ
1κτσ. ζάχαρη
300ml. χυμό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με την βάση του γλυκού. Αφού βουτήξουμε τα μπισκότα στον χυμό πορτοκαλιού, τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ 22Χ30 εκατοστά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Αδειάζουμε τις κρέμες μπαβαρουάζ με το γάλα σε ένα μπωλ και χτυπάμε με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε στο πυρέξ με τα μπισκότα την μισή κρέμα και την απλώνουμε.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, δημιουργώντας μία στρώση από μπισκότα βουτηγμένα στο χυμό πορτοκάλι και αδειάζοντας την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
Για να φτιάξουμε το γλάσο, χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρι με το χυμό πορτοκάλι έως ότου να διαλυθεί η ζάχαρι σε μία κατσαρόλα και κατόπιν συμπληρώνουμε το κορν φλάουερ ανακατεύοντας. Βάζουμε την κατσαρόλα στην κουζίνα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να αρχίσει να πήζει. Τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αδειάζουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο επάνω στο γλυκό.
Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ πριν σερβίρουμε.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “πτι μπερ” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor