Συνταγές
Μπισκότα με μερέντα και κακάο ή με λεμόνι – τέλεια και τα δύο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Talida Marin- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία. δωμάτιο
350 γραμμάρια αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
100 γρ άχνη ζάχαρη
5 γρ μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
φλούδα λεμονιού
λίγο αλάτι
α) 30 μλ χυμού λεμονιού
ή
β)
2 κσ μερεντα
3 κσ κακάο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο με το ζάχαρη και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα η με το μίξερ ,ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε, όχι πολύ και συνεχίζουμε με τα άλλα υλικά εκτοσ άπω το άχνη ζάχαρη .Αφού ολοκληρώσετε την παρασκευή της ζύμης, πρέπει να αφεθεί στον καταψύκτη για περίπου 30 λεπτά, διαφορετικά μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια τα μπισκότα διαμορφώνονται και περνούν μέσα από ζάχαρη άχνη.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε το αποτέλεσμα των σπασμένων λεμονιών .ψήνετε σε 175 βαθμούς για 15 λεπτά . βάλτε τα γρήγορα στο φούρνο γιατί πρέπει να παραμείνουν κρύα. Ενώ ψήνετε την πρώτη δόση φρούτων, διατηρήστε την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο, επίσης για τον ίδιο λόγο .Εγώ της ανακάτεψα με μια ξυλινη σπάτουλα
Η συνταγή είναι από Talida Marin- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ