Συνταγές
Εύκολο γλυκάκι με μπισκοτένια βάση και γλάσο καραμέλας
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1.5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
100 γρ βουτηρο λιωμμένο κρύο
1-2 κ σ μερέντα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί τα στρώνω σε ταψάκι με τσέρκι 24εκ και πατάμε να στρώσουν καλά. Βαζουμε στο ψυγείο 10-15 λεπτά να παγώσει!!!
Για την κρέμα
1 φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία 500γρ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
Χτυπαμε την φυτική κρέμα να αφρατέψει μετά προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε να ενσωματωθούν ! Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω!
Για το γλάσο καραμέλας
200 γρ βραστό νερό
200 γρ ζάχαρη
4 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
3 κ.σ γλυκόζη
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζω την ζάχαρη να λιώσει ! Σε ένα φλιτζάνι του καφέ έχουμε ανακατέψει την ζελατίνη με λίγο από το βραστό νερό να διαλυθεί καλά
Αφού λιώσει η ζάχαρη κατεβάζουμε από την φωτιά και με προσοχή Ρίχνω το υπόλοιπο ζεστό νερό και ξαναβάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας με προσοχή γιατί πιτσιλάει μέχρι να γίνει λειο το μείγμα κατεβάζω και προσθέτουμε την ζελατίνη και την γλυκόζη και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο και να γίνει παχυρευστο σαν μέλι.
Συναρμολόγηση
Μέσα στην φόρμα πάνω από το μπισκότο στρώνω την κρέμα και από επάνω την παχυρευστη καραμελα! Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά! Εγώ διακόσμησα με καραμελωμένο ζαχαρούχο που το έβαλα σε κορνε και κομμάτια καραμέλας !!!!
Καλό γλυκό απόγευμα σε όλους
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.