Συνταγές
Μπατζίνα τέλεια ψημένη τραγανή και πεντανόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βουλα Πολυζου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθι τριμμένο πράσινο
2 1/2 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
50 γρ λάδι
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός όπως του κέικ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω λαδοκολα στο ταψί βάζω βιταμ και λίγο λάδι
Ρίχνω το μείγμα και απλώνω ομοιόμορφα
Τρίβω 100 γρ φέτα
Μπουκιτσες βίταμ και λίγο λάδι
Ψήνω Αντιστάσεις στους 250 βαθμούς για περίπου μία ώρα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα
ΜΌΛΙΣ την βγάλω από την κουζίνα την βάζω πάνω στη σχάρα τής κουζίνας για να μείνει τραγανή.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βουλα Πολυζου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Αγαπημένη αφράτη μπατζίνα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Christina Kallionidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψίχα τριμμένη από 6 – 7 κολοκυθάκια, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό, 3-4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα, 2 αυγα, 2 κούπες αλεύρι γοχ, 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ,1 κούπα ελαιόλαδο, φέτα τυρί τριμμένο 100-150γρ και λίγο κεφαλοτυρι (προαιρετικά), 1κγ αλάτι, πιπέρι,ψιλοκομμένο ανιθο και δυόσμο (όσο θέλουμε)
Λαδωνουμε το ταψί μας και ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για περίπου 50 – 60 λεπτά..
(Το ταψί μπορεί να είναι οποίο μέγεθος θέλουμε.. Σε μεγάλο θα γίνει λεπτή η πίτα μας και σε μικρό πιο παχιά… Όπως μας αρέσει λοιπόν)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Christina Kallionidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”