Συνταγές
Μπάμιες – Αγαπημένο μου φαγητό πολύ ωραία φτιαγμένο!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, αφαιρώνας την άκρη που είναι το κοτσανάκι. και τις περιχύνουμε με ξίδι. Τις αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ξίδι πριν τις μαγειρέψουμε εγώ χρησιμοποίησα καταψυγμένες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα κρεμμύδια μας, προσθέτουμε τις μπάμιες, 1 κύβο λαχανικών, μαϊντανό το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ντοματοπολτό, το σκόρδο ψιλοκομμένο και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για 25 με 30 λεπτά περίπου και ανά 5 με 10 λεπτά ανακινούμε την κατσαρόλα μας για να μην κολλήσουν στον πάτο, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες, χωρίς όμως να λιώσουν και δέσει η σάλτσα.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για αγαπημένη, ελληνική πίτσα με πολύ ωραία υλικά φτιαγμένη – ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την ζύμη
2 κούπες του νες καφέ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά του γλυκού καλά γεμάτη αλάτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Νερό όσο σηκώσει
Για την γέμιση
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξηρή
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Φτιάξτε το ζυμαράκι και αφήστε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
Λαδώστε το ταψί ,ανοίξτε το ζυμαράκι με τα δάχτυλα σας και καλύψτε όλη την επιφάνεια του ταψιού
Σκεπάστε την ζύμη με τις φέτες ντομάτα και από πάνω απλώστε όλοι με κρεμμύδι ,ρίχνετε την ρίγανη το αλάτι και την μισή κούπα λάδι
Ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο για 50 λεπτά σε αντιστάσεις στους 180
Μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές ελιές.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.