Συνταγές
Μούρλια μηλοπιτάκια, ωραία φτιαγμένα και λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 φλ γάλα (180 μλ)
1 φλ ηλιέλαιο (180 μλ)
1 ασπράδι αυγου
1.κ.γ.αλατι
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1κ γ μπέικιν παουντερ
Για την γέμιση
5 μηλα κομμένα σε κυβακια
20 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Άχνη για το πασπαλισμσ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτουμε τα μήλα τα γυρνάμε μερικές φορές μετά προσθέτω την ζάχαρη μισό ποτήρι νερό το ξύλο κανέλας και αφήνουμε να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βάζουμε σε μια λεκανιτσα το γάλα το λάδι το ασπράδι το αλατι και ανακατέυουμε καλά Μετά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν σιγά σιγά και ζυμώνουμε μεχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη 15 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 16 μπαλάκια. Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω στρογγυλό βάζω στο κέντρο γέμιση και κλείνω σε πουγκί.
Μερικα τα έφτιαξα λουλούδι άνοιξα το ζυμαράκι στρογγυλό έκοψα τέσσερα τρίγωνα όχι μέχρι το κεντρο έβαλα γέμιση στα τρίγωνα τα γυρνάμε στο κέντρο και βάζω σταφιδες!
Βάζουμε σε λαδοκολα τα αυγουλώνουμε με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα!! Όταν κρυωσουν πασπαλίζουμε με άχνη
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.