Συνταγές
Μούρλια! Πεντανόστιμη και λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
10 φέτες ζαμπόν
Διάφορα κίτρινα τυριά ξυσμενα
Σάλτσα ντομάτας που έφτιαξα εγώ (ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη,1 κσ κέτσαπ, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη πιπεριά κίτρινη, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, και βράσιμο μέχρι να πήξει η σάλτσα)
Βιταμ soft για το αλοιμα της σφολιατας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλοιφουμε με ένα πινελακι το βιταμ σε ένα μέτριο ταψί.
Βαζουμε το πρώτο φύλλο σφολιατας, σάλτσα, ζαμπόν, τυρί και με το δεύτερο φύλλο την σκεπάζουμε και ξανά την αλοιφουμε με βιταμ.
Την ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για μία τέλεια ζαμπονοτυρόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Λενα Νεραιδενια – “Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 2 λίτρα γάλα με 2 1/2 κ.σ βούτυρο στην κατσαρόλα ρίχνουμε και 250γρ σιμιγδάλι ψιλό
Μόλις κοχλασει αποσύρω και ρίχνουμε 3 αυγά 200γρ φετα και 200γρ ζαμπόν η παριζα ψιλοκομμένα αλατι πιπερι
Απλώνουμε 1 πακέτο φύλλο κρούστας Βαζουμε κουταλιές κατά μήκος και στριβουμε Απλώνουμε λιγο λαδι στο ταψί
Βαζουμε τα μπαστούνια κυκλικά Ριχνουμε λιγο νερό στα πάνω φύλλα και λίγο λάδι Ψήνουμε στους 200 αέρα περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Η Συνταγή είναι από κ. Λενα Νεραιδενια – “Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για μια θαυμάσια πιτούλα, λαχταριστή αλμυρή πατσαβουρόπιτα – κάτι ανάμεσα σε ζαμπονοτυρόπιτα και πίτσα
Κανεις δεν μπορει να σταματησει σε ενα μονο κομματι από την πατσαβουρόπιτα .
Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Anastasia Anastasia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για ενα ταψακι 34×24
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο ψιλα φυλλα κρουστας,1 πλακα βουτυρο λιωμενο,3 αυγα,1,5 φλυτζ. γαλα.Για την γεμιση 6 φετες γαλοπουλα & 6 φετες γκουντα σε κομματακια,2 κ.σ. κεφαλοτυρι,200 γρ. φετα
Εκτέλεση
Σε βουτυρωμενο ταψι βαζουμε τα φυλλα σουρωτα και τα ραντιζουμε με το βουτυρο.Στην μεση τοποθετουμε την γεμιση και προσθετουμε τα υπολοιπα φυλλα παντα σουρωτα.
Κοβουμε την πιτα σε κομματια και επειτα ριχνουμε τα χτυπημενα αυγα με το γαλα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 40΄ ή εως οτου να ροδισει
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Μην αγχωνεστε αν σπανε τα φυλλα οσο πιο πολλα τοσο πιο φουσκωτη γινεται αυτη η πιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Anastasia Anastasia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.