Συνταγές
Υπέροχα μυρωδάτα και λαχταριστά μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ
1 Ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 Ποτήρι του νερού πετιμέζι
1 Ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι του καφέ ελληνικό, (καφέ βραστό)
ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει…1 κιλό και κάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ χτυπήστε πρώτα το λάδι και την ζάχαρη να αφρατεψουν λίγο .
Προσθέστε τον χυμό διαλυμένη με την σόδα μέσα, το πετιμέζι τον καφέ και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Ρίξτε το αλεύρι λίγο λίγο κοσκινισμένο και φτιάξτε μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Ψήστε στους 180 και πάνω σε λαδόκολλα για 20 λεπτά σε αντιστάσεις….Όχι παραπάνω γιατί μετά σφίγγουν.
Μαλακα μπορείτε να τα κάνετε βάζοντας πάνω από το ταψί ένα άλλο ταψί …
όταν τα κάνω τα ψήνω στο βάθυ ταψί της κουζίνας και από πάνω βάζω το ρηχό ψήνω για 10 λεπτά έτσι και ούτε 5 λεπτά ξεσκέπαστα..
για τραγανά δε δεν τα σκεπάζεις καθόλου.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχο και λαχταριστό γλυκό – Μουσταλευριά με πετιμέζι!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1200 γρμ νερό
250 γρμ πετιμέζι
200 γρμ αλευρι γ.ο.χ
100 γρμ ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Φυστίκι Αιγινης κοπανισμένο
Σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βαζουμε το νερό, το πετιμέζι και την ζάχαρη κι ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη σε μέτρια φωτιά
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, κι ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μη μας σβολιασει
Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, και το βαζουμε σε μπωλακια, πασπαλιζοντας με φυστίκι, σουσαμι και κανέλα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.