Συνταγές
Μα ποιος δεν λατρεύει τα μουστοκούλουρα;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γωγω Παπαδοπουλου Γιαννακουλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΆ :
Τρία (3)ποτήρια νερού μούστο
Τρία (3)ποτήρια νερού σπορέλαιο
Τρία (3) ποτήρια νερού ζάχαρη
Ενα (1) ποτήρι κρασιού κονιάκ
Δύο (2) κουταλιές σούπας σόδα
Ένα (1) κουταλάκι γλυκού μπέικιν
Δύο (2) κουταλιές της σούπας κακάο
Δύο (2) κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει, -περίπου δύο (2) κιλά.-.
Εκτελεση:
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υγρά και τη σόδα. Ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μίγμα το μπέικιν και το ένα κιλό αλεύρι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά, προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι, χούφτα, χούφτα, μέχρι να κάνουμε μια ζύμη μαλακή που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, ή στους 180 στον αέρα. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στα ταψιά μας , πλάθουμε τα κουλουράκια μας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γωγω Παπαδοπουλου Γιαννακουλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”