Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγητό μπουκιά και απόλαυση ο μουσακάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Κολοκυθάκια
Πατάτες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 δαφνόφυλο
2 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλας
Λάδι αλάτι πιπέρι
Μπεσαμέλ
100γρ βούτυρο
100 γραμμάρια αλέυρι
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ψήνουμε στο γκρίλ τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες τα κολοκυθάκια τις μελιτζάνες με αλάτι και λίγο λάδι.
Τις στρώνουμε στο ταψί. Ετοιμάζουμε τον κιμά
Τριγαρίζουμε το κιμά μέχρι να σπάσει και να μην έχει σβόλους. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και τσιγαριζουμε λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε την ντομάτα τα μυρωδικά και λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Βάζουμε τις πατάτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και από επάνω τον κιμά .
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ:
Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και Ρίχνουμε το αλέυρι ανακατέυωντας συνεχώς προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατέυουμε με σύρμα μέχρι να πήξει
Κατεβάζουμε από την φωτιά Ρίχνουμε αλάτι το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν.
Στρώσουμε την μπεσαμέλ επάνω από τον κιμά σκορπάμε λίγο τριμμένο τυρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.