Συνταγές
Ένας συνδυασμός δύο γευστικότατων φαγητών! Μουσακάς και Μουσακάς μαζί!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κάνουμε τον κιμά σωταροντας ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μισό κιλό κιμά σβήνουμε με συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και προσθέτουμε λίγο νεράκι , αλάτι, μαύρο πιπέρι και ένα φύλλο δάφνης μόλις πιεί το ζουμί του το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. μπεσαμέλ.
Παίρνουμε 4 μελιτζάνες μακρόστενες τις πλένουμε και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τις στρώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαιόλαδο με αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και με ένα πινέλο αλείφουμε τις μελιτζάνες με αυτό το μίγμα και από τις δύο πλευρές.
Ψήνουμε στο γκριλ και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδησουν.
Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τις πατάτες , αφού τις έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.(θα χρειαστούμε έξι μεγάλες πατάτες)
Σε ένα μακρόστενο ταψί βάζουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, πασπαλιζουμε με τριμμένο κασέρι, καλύπτουμε με πατάτες, πασπαλιζουμε με τριμμένο κασέρι, βάζουμε μία στρώση κιμά και καλύπτουμε με μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε 2 φλυτζάνια γάλα με 2 κ.σ. κορν φλαουρ μόλις πήξει το μίγμα κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε ένα αυγό ένα κ.σ. βούτυρο αλάτι , μοσχοκάρυδο και τριμμένο κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.