Συνταγές
Μοσχομυριστή τάρτα πορτοκαλιού! Ότι πρέπει για να συνοδεύσει το καφεδάκι μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
180 γρ αλεύρι
80γρ βούτυρο
40γρ άχνη
1 κ.γλ. μπείκιν
5 κ.γλ. γιαούρτι στραγγιστό
Κρέμα
3 πορτοκάλια μέτριου μεγέθους
20γρ κορν φλαουρ
20γρ βούτυρο
40 γρ ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη άχνη, το μπεικιν και το γιαούρτι. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξκουραστεί 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα την χωρίζουμε σε 1/3 και 2/3 κομματια. Το μεγαλύτερο κομμάτι (2/3 της ζύμης) το ανοίγουμε σε ενα στρογγυλό φύλλο που να καλύπτει το ταψί. Βάζουμε το ταψί με τη ζύμη στο ψυγείο και το άλλο κομμάτι της ζύμης το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Για την παρασκευή της κρέμας
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσουν στο χυμό τους και να μαλακώσουν . Επειτα ρίχνουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στο μούλτι και τα αλέθουμε να γίνουν πολτός. Τα μεταφέρουμε ξανά στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε την άχνη με το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να να πήξει. Μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η κρέμα. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε την κρέμα πάνω στην ζύμη. Παίρνουμε το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης που είχαμε βάλει στην κατάψυξη και τρίβοντας το στον τρίφτη καλύπτουμε το πάνω μέρος της κρέμας. Ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει χρώμα χρυσαφί.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.