Συνταγές
Μοσχοβόλησε όλη η γειτονιά προζυμένιο ψωμί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Έφτιαξα μια προζυμένια φρατζόλα, εφόσον τάισα και το προζύμι μου.
Για 80 γρ. αναπιασμένο προζύμι
-μισό μπρίκι χλιαρό νερό ( το ηλεκτρικό μπρίκι)
-100 γρ. αλεύρι σκληρό
-200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
-150 γρ. αλεύρι γοχ.
-1 κτσ. ελαιόλαδο
-1 κτγ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα όλα τα υλικά σήμερα στο μίξερ με το γάντζο, χτυπάμε για 7′. Ύστερα μεταφέρουμε την ζύμη σέ λεκανάκι, με μεμβράνη σκεπασμένο, αφήνουμε για 2 ώρες. Ύστερα έκανα 3 διπλώματα από κάτω προς τα πάνω με βρεγμένα χέρια.
Αυτό το έκανα για 3 φορές ανά μισή ώρα. Ύστερα βάζουμε σέ ορθογώνιο ταψί πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει ψήνουμε για 1 ώρα, πρώτα στους 230 για 30′ και ύστερα χαμηλώνουμε στους 180 για άλλη μισή ώρα, στις αντιστάσεις, (μέσα στο φούρνο από κάτω έβαλα 1 μικρό ταψάκι με κρύο νερό, ώστε να βγαίνουν οι ατμοί καθώς το ψωμάκι
ψήνεται για να είναι αφράτο και μαλακό). Ωστόσο όταν έβγαλα από το φούρνο και αφού κόψαμε καυτό λίγο ψωμί, ύστερα σκέπασα με πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
Για να παραμείνει μαλακό.
Από πάνω ρίχνω λίγο βρώμη εγώ.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!