Συνταγές
Μοσχαρίσια κεφτεδάκια που όταν τηγανίζονται μοσχομυρίζει όλο το σπίτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό κιμά
3 φέτες ψωμί μουλιασμένες και στημένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανό
1 αυγό
Λίγο λάδι
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σ ξύδι
Ρίγανη
Αλεύρι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπωλ τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά, βάζουμε τον κιμά για 20 λεπτά στο ψυγείο
Όταν έρθει η ώρα για να τηγανίσουμε βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας τα παίρναμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα μαζί με χαρτί κουζίνας για να απορρόφηση το λαδί
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Υπέροχα αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια ψητά με ωραίοτατη σαλάτα βλήτα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια
750 γρ κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο χωρίς την κόρα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ ξύδι
Αλάτι πιπέρι ρίγανη ξερή λίγο πάπρικα γλυκιά
1 αυγό
1 ντομάτα στον τρίφτη
1/2 Κ.γ μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο μισή ώρα.Τα ψηνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα γυρνώντας τα μια φορά.
Τα βλήτα τα βραζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα στραγγιξουμε και τα ξέπλυνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό για μα κρατήσουν το πράσινο χρώμα τους και τα σέρβιρουμε με λαδάκι και λεμόνι
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.