Συνταγές
Νοστιμότατο φαγητό – μοσχαράκι στιφάδο με κρεμμύδια στο φούρνο να λιώνει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι από ελιά
1 Κιλό κρεμμύδια
1 Μεγάλο κρεμμύδι για το σοτάρισμα
1 Κουτ της σούπας πελτέ συμπυκνωμένο
Μερικές κουταλιές σάλτσα
Μπαχάρι και 2 δαφνόφυλλα η κανέλα
Αλάτι κ πιπέρι, λάδι για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα κ μόλις απορροφήσει τα υγρά του το σβήνουμε με λίγο ξίδι και μετά το τσιγαρίζουμε καλά με ένα μεγάλο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το μπαχάρι ,τα δαφνόφυλλα,το αλάτι το πιπέρι και την σάλτσα και σκεπάζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό…..Έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια και τα έχω τσιγαρίσει με λίγο αραβοσιτελαιο στο τηγάνι .
Σε ένα ταψί βάζουμε τα κρεμμυδάκια και το μοσχαράκι με το ζουμάκι του καυτό όπως είναι από την κατσαρόλα και ψήνουμε στους 220 μέχρι να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα του
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Η πιο εύκολη συνταγή για κουνέλι στιφάδο – ένα νόστιμο και ζουμερό πιάτο
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε σε μεριδες το κουνελάκι και το μαρινάρουμε απο βραδυς…
Το στραγγάμε καλα και το τηγανιζουμε πολυ καλά
Καθαριζουμε προσεκτικά τα κρεμμυδακια και 2 σκελιδες σκορδο και τα σωταρουμε.
Σβηνουμε με κρασί
Ριχνουμε 2 κουταλιες πελτε 2 φυλλα δαφνης 6 γαρυφαλα αλατι πιπερι και λιγο μπαχαρι.
Τα ενωνουμε ολα σκεπαζουμε με νερο και αφηνουμε να βρασει σε σιγανή φωτιά περιπου 2 ώρες.
Προς το τελος ριχνουμε λιγο ξυδι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
2 ποτηρια νερο
1 ποτηρι κρασι
5 κουταλιες ξυδι
Αλατι
Πιπερι
1 κουταλια ζαχαρη
Λιγο λαδι.
Φυλλα Δαφνης.
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.