Συνταγές
Μπουκιά και απόλαυση! Για σήμερα το μεσημέρι μαγείρεψαμε και φάγαμε μοσχαράκι με κολοκυθάκια λεμονάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Voula Karaiskou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μοσχαρι από στρογγυλό σε κομμάτια πολύ καλά σκουπισμενα αλατοπιπερομενα κ περασμένα με λάδι.
2 κρεμμύδια χοντροκομμενα
3 καροτα σε ροδέλες,3σκορδακια
Λεμονια κ χυμό κ ξύσμα
Μαϊντανός κ δυόσμος
Κολοκυθακια κομμένα σε χοντρες ροδέλες.
Αλατι πιπέρι,θυμάρι ,δυόσμος αποξηραμένα,κουρκουμας μπαχαρι σε κόκκους κολιαντρος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρέας στη συνέχεια τα κρεμμύδια καροτα ξύσμα κ σκορδα.
Ριχνουμε ολα τα μπαχαρικα κ τα μυρωδικα τα αποξηραμενα κ ενα φυλλο δαφνηςΣβηνουμε με το λεμονι συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ή ζωμό κ κλείνουμε τη χυτρα για μισή ώρα στη θέση ΙΙ.
Εχουμε αλατισει νωρίτερα τα κολοκυθακια να βγάλουν το περίσσιο νερό κ στιβουμε καλα.Σκουπιζουμε με απορροφητικό χαρτί κ σοτάρουμε ίσα που να πάρουν χρώμα στο τηγάνι.
Ριχνουμε στο ταψί παιρνουμε ζουμί από το κρέας που εβρασε κ ψήνουμε στο φουρνο Μόλις ψηθούν βάζουμε κ το κρέας κ αφήνουμε να συβρασουν για λίγο μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλτσα από λεμόνι
Διαλύουμε 3 κουταλιές κορν φλάουρ στο λεμόνι που στιψαμε κ ρίχνουμε λίγο από το ζεστό ζωμοΓυριζουμε το διάλυμα στη κατσαρόλα που έχουμε το ζωμό από το κρεαςκι αφήνουμε να δέσει.
Συμπληρωνουμε με φρεσκο δυοσμο κ μαιντανο
Ρίχνουμε στο ταψί κ κουνάνε ελαφρως
Η Συνταγή είναι από Voula Karaiskou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.